Polinéz masszázs

A polinéz masszázs eklektikus megközelítése többféle stílusnak. A Ma-uri, a Kahi Loa és a hawaii Lomi Lomi Nui technikák ötvözete adja meg azokat a mozdulatsorokat, amelyekkel a vendégeimnek tudok szolgálni. A technikának egyedi és nagyon fontos sajátossága, és erőssége, hogy csak önismerettel egybekötött masszázstanfolyamon lehet megtanulni. Abban a szerencsés helyzetben volt részem, hogy Baksa Annától, a polinéz masszázs megalkotójától tudtam a képességeimet elsajátítani. Az érintés minősége többtényezős folyamat, ahol elengedhetetlen a masszőr saját énképének fejlesztése. Tehát az egyéves képzés alatt nemcsak a fogástechnikákat tanultuk, hanem bodywork gyakorlatokon keresztül mindenki a saját mélységeit, magaslatait és határait ismerte meg. Hogyan tud a masszázsban és az életében a jelenben jelen lenni, abból a legtöbbet kihozni.

A masszázs ideje minimum másfél óra (90perc), amely után lehetőség van tusolásra (több olajat használok, mint egy átlagos svéd masszázsnál), teára és a gondolatok újbóli összerakására, hogy visszatérj a hétköznapokba. A masszázs alatt a figyelmed befelé fordításával tudod segíteni az élményeid megélését, ezért nincs nagyon igény és nem is javasolt a beszélgetés. Természetesen az átélt tapasztalataid megbeszélésére van lehetőség a masszázs után. Engedd meg magadnak azt a jelenlétet, hogy nem kell sehová sietned, és át tudod gondolni, mi is történt veled a masszázs alatt.

A masszázs során folyamatosan meleg olajat használok. A mozdulatok főleg alkarral történnek, és egyenként az ízületek is átmozgatásra kerülnek. Az izmokon végzett erőkifejtés mélyre hat, de nem fájdalmas. Átvitt értelemben és röviden úgy tudom jól megfogalmazni, hogy az idegrendszer simítása, töltése történik az izmok segítségével.

A masszázs ruhátlan masszázs, ahol az intim területek biztonságosan takarva vannak törölközővel. Ez a ruhátlanság, nem mezítelenség. Két célt szolgál a ruhátlanság. Az egyik oka, hogyha van rajtad fehérnemű, akkor a hosszanti, nagy, lágy, mély simítások, amely a tenger hullámzásának az ívét adják, megtörnek. Így az energia is, amivel dolgozok, akadályba ütközik és megtörik. A másik ok szimbolikus: a ruhák, és egyéb ékszerek levetésével próbáld elengedni azokat a gondolataidat, amik befolyásolnak a hétköznapokban. Ebben az időben és állapotban engedd átadni magad a polinéz masszázs által kiváltott élményeknek és érzéseknek. Alapvetően a polinéz masszázs ruhátlan, de mivel elengedhetetlen, hogy biztonságban érezd magad, így annyi ruhában feküdj fel a masszázságyra, ami számodra megfelelő biztonságérzetet ad.

A polinéz masszázs a végtelenül kellemes érzések ellenére is nagyon mélyen hat: a mozdulatok ritmikussága, ismétlődése, ringatása nagyon gyorsan ellazítja a testet és az elmét is. Lehet, hogy mélyen belealszol a mozdulatsorokba, de az is lehet, hogy évekig cipelt feszültségtől szabadulsz meg, és sírsz egyet, vagy rég elfeledett emlékek jutnak eszedbe, vagy a jelenben élvezed a masszázst és töltekezel belőle. Az érzéseid a tieid, a megélésük is a tieid, nekem a célom, hogy ebben a ruhátlan állapotban úgy lépd át kifelé a küszöböt, hogy megérte ezt az időt, energiát magadra fordítanod.

Amennyiben kérdésed van keress bátran!

%d blogger ezt szereti: