Bemutatkozás

Szeretném elmondani, hogy milyen úton jutottam el addig, hogy a masszázs megjelent az életemben és gyógymasszőr lettem.

Már gimnáziumi éveimben elkezdtem emberekkel, az életükkel, a mindennapjaikkal foglalkozni. Több éven át voltam önkéntes több területen, például ifjúsági segítő a Magyar Ifjúsági Vöröskeresztnél. Ahogy teltek az évek, szinte egyenes volt az út a segítői szakmámhoz, így elkezdtem tanulni is. Az alapvégzettségemet tekintve szociális munkás vagyok, majd képeztem magam tovább szociálpolitikusnak. 

A segítő szférában sikerült eddigi életemben 10 évet dolgoznom, párhuzamosan több területen egyszerre. Ennek hála sokféle életúttal találkoztam a munkám, a mindennapjaim során, és szereztem tapasztalatot az emberi lélek könnyebben és nehezebben viselhető dolgaival, megnyilvánulásaival, összefüggéseivel. Az idő alatt folyamatosan építettem saját ismereteimet, mélyítettem az önismeretemet.

Az önismeret végigkísér utamon az egyetem óta, mivel a segítő szakmán belül ez számomra elengedhetetlen. Munkamódszeremben nagyban építek a rendszerszemléletre, a holisztikus világképre. Hiszem, hogy értő figyelemmel, masszázzsal, magunkra való odafigyeléssel egy szebb, minőségibb emberek közötti kapcsolódás tud megjelenni a mindennapokban. 

Mindennek egyik legfontosabb tanulsága számomra, hogy hiszem: a jelenben való létezés egy kincs!

Azonban, hogy miképpen érjük el ezt a kincset az már egy másik kérdés. 

Én a masszázzsal tudlak téged közelebb vinni ehhez. Hogy mit tudok adni neked a masszázzsal? Mik a kulcs szavaim?

Elsősorban: szeretet, nyitottság, relaxáció, közös idő, tudásszomj és biztonságos érintések. 

A biztonságos érintések az életemben minőségbeli változásokat eredményeztek. Masszázs szolgáltatásomban elsődlegesen az érintés fontosságát hangsúlyozom. Nincs két egyforma masszázs, egyforma pillanat. 

A megismerkedésem a biztonságos érintéssel 2021-ben történt meg, amikor élőben láttam egy polinéz masszázst. Az maga volt a varázslat már kívülről nézve is. Azt láttam magam előtt februárban, egy fűtött szobában, mintha a masszőr egy képzelt tengerparton a vízben állna, és zeneszóra, hullám mozgások érintésével, körbe és körbe táncolja a víz felszínén lebegő embert. Mély hatást gyakorolt rám a látvány, és aztán a tapasztalat is hasonlót hozott számomra. Éreztem magamban, hogy a jövőm most találta meg magának az utat, amelyen tovább halad.

Olyan biztonságos környezet teremtése a célom, ahol az érintés nemcsak masszázs, hanem egy szeretetnyelv, mely képes a lelket is feltölteni.

Sokban segített  a polinéz masszázstanfolyam, hogy rálépjek arra az útra, ami mindig is bennem volt, amire mindig is vágytam és most a felszínre emelkedett. 

Mindemellett egészségügyileg is szeretném kiaknázni a masszázs pozitív hatásait, ezért – az emberi test ismeretének elmélyítése érdekében – gyógymasszőr végzettséget is szereztem. 

Azért, hogy minél szélesebb körű szolgáltatást tudjak nyújtani, szereztem thai-, talpreflexológia-, és svéd masszőr végzettséget is, egyéb wellness típusú masszázsok mellett.

A masszázsnál célom, hogy tudjam a kétféle segítői attitűdöt (szociálisan szakember, masszőr) ötvözni, hogy így kaphass egy komplexebb élményt. Természetesen ez különböző jelenlétet kíván tőlem, attól függően, hogy milyen masszázst választasz,. Számomra fontos, hogy aki hozzám betérsz egy-két órára, milyen lelki, pszichés és testi állapotban vagy, mire lenne szükséged és milyen masszázst szeretnél, hogy elérd a célod. Lehet, hogy éppen egy mélyebb, elcsendesülő, szeretettel teli masszázsra vágysz, ahol a szavak tudnak feleslegessé válni, de el tudom képzelni azt is, hogy ott szeretnéd verbálisan letenni az indulatod, és ahhoz egy intenzívebb, erősebb masszázst választasz. A biztonságos környezet megteremtésére van ráhatásod, azzal elmondod vagy kifejezed, hogy éppen mire van szükséged, milyen állapotban vagy.

Ebben a térben nincsenek tabuk, és mindenről lehet beszélni, vagy ér semmiről sem beszélni.

A tudásommal együtt az időmet adom neked, aminek a felhasználásáról te döntesz, a választásoddal a szolgáltatásaim közül. Ezzel együtt te is adsz az idődből, és lesz egy mi időnk, ami értékes és megismételhetetlen. A nálam töltött idődben van tere, helye és ideje az érzéseidnek, amiket a masszázsok során átélsz, ha képes vagy és szeretnél róluk beszélni, van rá lehetőséged. 

Érdemes szót ejtenem arról is, hogy férfiként lágyabb érintésekkel is tudok és szeretek dolgozni. Természetesen ehhez szükség van a visszajelzésedre. Nem vagyok gondolatolvasó, nem is szeretnék az lenni, abban sem hiszek, hogy egy jó masszőr mindig tudja, milyen erővel kell nyomni. Tapasztalatom van, de hogy ott, abban a pillanatban mi esne neked jól, ezt csak úgy tudom meg, hogyha elmondod.

Szeretném leszögezni, hogy az általam nyújtott masszázsok teljesen szex és erotika mentesek! Valamint szeretném elmondani neked, hogy számomra az előttem fekvő, masszázsra váró test nem férfi vagy női test, hanem a

nagybetűs TEST, a lélek, a gondolatok otthona, a neme nélkül.

%d blogger ezt szereti: